Bölüm Başkanı Mesajı




Sevgili Öğrenciler;
Ülkemizde hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin hızla gelişimi ve hizmetten faydalanan acil hastaların tıbbi uygulamaya ihtiyaç duymalarının artması ve insan sağlığı ile doğrudan ilişkili olması bu programın önemini arttırmaktadır. Hastane öncesi, hasta veya yaralıya acil bakım ve kurtarma ile ilgili hizmet verebilmek, dikkatli ve soğukkanlı olmak, uygun iletişim becerisiyle hasta veya yaralının durumunu tespit etmek ve doğru tıbbi müdahaleyi uygulamak önem teşkil etmektedir. Tüm bunların yapılabilmesi için iyi eğitim almış ilk ve acil yardım çalışanlarına ihtiyaç duyulmaktadır.
İlk ve Acil Yardım Programı olarak amacımız; Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde, hasta ve yaralılara temel ve ileri yaşam desteği verebilen; mevcut ve olası travmaları tanıyarak uygun acil yaklaşımı yapabilen; ilk müdahaleleri yapılmış hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan sağlık teknikeri yetiştirmektir. Alanında profesyonel, deneyimli ve dinamik bir ekipten oluşan akademik kadromuz; ilk ve acil yardım alanında profesyonel sağlık teknikerleri yetiştirmek için özveri ile çalışmaktadırlar.
Öğrencilerimizin meslek hayatlarına sağlam ve emin adımlarla başlamalarını hedeflediğimiz programımızda, siz aday öğrencilerimizi aramızda görmek bizlere büyük mutluluk verecektir. Hepinize eğitim sürecinizde ve hayatınızın tüm aşamalarında başarılar dileriz.
Öğr. Gör. Pelin ZIVDIR YEŞİLYURT
Bölüm Başkanı